Tips: Sådan sikrer du dig inden ferien

Læsetid: 2 minutter

Vi har fået os en snak med Forsikring & Pension og har herefter samlet 10 gode tips til, hvad man skal være opmærksom på, inden man drager syd på, tager i sommerhus, eller bare holder ferie væk hjemmefra.

Nyd ferien uden at bekymre dig om indbrud.

  1. Facebook: Det er faktisk en skrøne at man ikke må poste billeder på Facebook fra stranden eller at nævne at man skal ud at rejse. Der er ingen regler omkring dette og man mister ikke sin forsikring på grund af dette. Forsikring og Pension anbefaler dog, at man tænker sig godt om inden man lægger sine feriebilleder på Facebook. Der er ingen grund til at skilte med hvor længe man er væk hjemmefra. Hvis man alligevel fristes til at lægge sine feriebilleder ud på Facebook, så er det en god idé at ændre sine privatindstillinger på Facebook. Under indstillinger kan du vælge, at det kun er dine Facebookvenner der skal se dine opslag, og ikke resten af omverdenen.
  2. Tænk over dit autosvar på din privat e-mail. Skriver du præcist hvor længe du er væk, når du kommunikerer med omverden, så sætter du dig selv i risiko.
  3. Allier dig med naboer, venner eller familie når du er ude at rejse. Få nogen til at tømme postkassen, sætte skraldespanden ud og sætte den tilbage. Parkér en bil foran huset og tænd og sluk for lyset.
  4. Sæt en timer på lamper i din bolig, så de tænder og slukker om aftenen automatisk.
  5. Sørg for at vinduer og døre er lukket og låst. Selv i denne varme. Du har ansvaret for at boligen er sikret så godt som muligt. Læs mere på Bolius om at sikre boligen mod indbrud.
  6. Lås redskabsskuret. Haveredskaber bliver ofte brugt til indbrud.
  7. Husk alarmen. Har du brug for ekstra tryghed, så kan det være en god idé at få installeret en alarm. Det koster ganske vist penge at få sat en alarm op i hjemmet, men det kan være en rar sikring af have, når du er langt væk fra hjemmet.
  8. Bor du i en kælderlejlighed så fjern ting fra gulvene. Er der skybrud imens du er væk kan det redde de ting der stod på gulvet.
  9. Før du skal på ferie så tjek om dit blå sygesikringskort stadig er gyldigt. Ligesom dit pas så har et sygesikringskort også en udløbsdato og skal derfor fornyes.
  10. Sørg for at have en rejseforsikring. Har du en årlig forsikring allerede så tjek om den er gyldig i det land du skal rejse til og til det formål du rejser for.

 

Kilde: Forsikring & Pension

Søger du lejebolig imens du er på ferie, så husk at BoligAgent gør arbejdet for dig imens du slapper af på ferien. Du kan læse mere om BoligAgent her.