Spar på dit vandforbrug

Læsetid: 2 minutter

Vi har nogle flere sparretips i ærmet, som vi gerne vil dele med dig. I dag handler det om, hvordan du kan spare på vandet. Har du også en svaghed for lange og varme brusebade, og sker det lidt for ofte? Nogle gange kan det være tiltrængt efter en lang dag, men det er også en pengesluger. Vi giver dig 5 gode råd til, hvordan du undgår dyre dråber fra sparenergi.dk. 

1. Bliv hurtigmester i brusebad 

Brusebade er et af de steder, hvor vi er storforbrugere. Derfor er der store besvarelser, hvis du holder badet kort og for eksempel slukker for vandet, når du sæber dig ind. Bliv hurtigmester i brusebad og undgå de dyre dråber. Hvis du fanger dig selv efter 10 minutter under bruseren, har du i hvert fald brugt 100 liter vand. Halvér tiden du bruger i badet, fra bare 10 til 5 minutter. Vidste du godt, at der ved karbad bruges 80-100 liter vand? Så hvis du er så (u)heldig at eje et karbad, kan det være en fordel for dig at droppe karbadet til hverdage..

2. Stands løbende vand

Der er penge at spare, hvis du får standset løbende vandhane eller toilet. Der kan spares mellem 500 kr. ved at reparere en dryppende hane til 6700 kr. pr. år for en der løber med tynd stråle. Sluk vandet, når du børster tænder, det er altså en nem vane at få indarbejdet. Så hvad venter du på?

3. Sigt efter en fuld maskine 

Forsøg så vidt muligt altid at vaske fulde maskiner, både når det gælder vaskemaskinen og opvaskermaskinen. Vælg evt. korte programmer

4. Sæt en vandbegrænser på hanen 

Er du en af dem, som bruger rigtig meget vand? Så kan det være en idé at sætte en vandbegrænser på hanen. Vandbegrænsere nedsætter nemlig gennemstrømningen af vand i hanen. Det kan spare dig for ca. 900 kr. pr. år på dit vandforbrug. Dette afhænger selvfølgelig af hvor mange der er i husstanden..

5. Tjek din måler

Det vil være en hjælp, hvis du med jævne mellemrum kan glæde dig over besparelserne. Hvis ikke du allerede har en måler, så få den installeret. På den måde kan du ofte tjekke måleren og være opmærksom på at holde dit vandforbrug nede.

Kilde: Sparenergi.dk. http://sparenergi.dk/forbruger/varme/varmt-vand