Hvad koster det at flytte i lejebolig?

Læsetid: 1 minut

Det er nødvendigt med en solid opsparingskonto, når lejere skal flytte ind i en ny lejebolig. Her kan du se, hvor meget du skal af med i de store studiebyer.

Er du én af de mange studerende som  skal finde et nyt sted at bo efter sommerferien, så kan du med fordel bruge ferien på at spare op til lejeboligen, viser BoligPortals opgørelse. Ved indflytning i en lejebolig kræver langt de fleste udlejere en betaling af både depositum, forudbetalt leje og første måneds husleje, og det er et beløb, der kan løbe op i mange tusinde kroner. Det koster helt op mod 62.000 kroner at flytte ind i en ny lejebolig.

En udlejer har ud over første måneds husleje ret til at kræve tre måneders husleje i depositum samt tre måneders husleje i forudbetalt leje, når en ny lejer skal flytte ind. Det betyder også, at der hvor huslejepriserne er højest, er indflytningsprisen det også.

I grafikken kan du se gennemsnitlige indflytningspriser i landets fire største studiebyer. For København gælder (KBH V, K, Ø, N, S) og for Aarhus (Aarhus C, V, N).

Tallene er baseret på lejeboliger annonceret på BoligPortal i perioden maj 2017- maj 2018. Indflytningsprisen er summen af depositum, forudbetalt husleje og første måneds husleje. 

Er du på udkig efter en lejebolig?

På Danmarks største lejeboligportal giver vi dig overblik over alle ledige lejeboliger. Hvad enten du er på udkig efter et værelse, en lejlighed, rækkehus eller hus. Se vores store udvalg af lejeboliger lige her.