Husleje: Betaler du mere end gennemsnittet?

Læsetid: 1 minut

Bliv klogere på huslejeniveauet i landets 10 største byer.

Som lejer kan det være svært at gennemskue, om man betaler for meget for sin lejebolig. BoligPortal har opgjort de gennemsnitlige kvadratmeterpriser for lejelejligheder i landets 10 største byer fra august 2016 til 1 februar 2017, og resultatet kan ses nedenfor.

Du kan bruge tallene som et praj om, hvad den gennemsnitlige lejer betaler – men ikke som en rettesnor for, hvordan din husleje bør være. Der er nemlig flere faktorer som spiller ind, når en husleje skal fastsættes. For eksempel spiller det ind, hvornår boligen er bygget, hvilken kommune den ligger i, og hvilken stand boligen er i. Derudover spiller efterspørgslen på boligen også en afgørende rolle.

Gennemsnittet skal her ses som en tendens på boligmarkedet. Store byer giver højere priser, og København og Aarhus ligger også i spidsen.

Klik på grafikken og se de gennemsnitlige kvadratmeterpriser.

Sådan gjorde vi:
BoligPortal har trukket tal, der viser huslejen for danskere, som bor til leje. Priserne er vist som den gennemsnitlige husleje per måned per kvadratmeter på boliger udbudt på BoligPortal i perioden august 2016 til 1 februar 2017. 

Du kan se et stort udvalg af ledige lejeboliger på BoligPortal her: