Emma og Lauras boligjagt – Hvor skal man lige starte?

I foråret fik vi et opkald fra Emma og Laura. De var frustrerede over, at de ikke havde haft held med deres boligsøgning og bad os om hjælp.

Vi inviterede Emma og Laura forbi kontoret for at høre mere om deres udfordringer med at finde en bolig. Vi snakkede også om, hvordan vi kunne hjælpe dem videre. Et af vores 10 gode råd handler om at forberede sig godt. Emma og Laura startede allerede med at orientere sig på boligmarkedet i januar måned. Boligjagten gik først for alvor i gang i maj og juni måned, hvor de søgte bolig intensivt. Det er altid en god idé at starte i god tid – ofte tager det længere tid end man lige regner med.

Skærmbillede 2016-09-07 kl. 10.26.55

En af de overvejelser Emma og Laura blandt andet havde, var om de skulle finde en bolig før sommeren eller lige efter. Hvis du vil undgå boligræset, så kan det være en god idé at gå all-in på boligjagten inden sommeren. I forberedelsen handler det også om at overveje ønsker og krav til boligen.

Vi har den alle sammen. Ønskelisten.

Emma og Laura havde selvfølgelig også nogle ønsker og krav til deres bolig. I starten er det svært at være helt bevidst omkring sine ønsker og krav til boligen. Det er også en del af forberedelsesfasen – at blive klogere på, hvad det er for en type bolig du er ude efter.

Jo bedre forberedt du er, desto mere seriøs fremstår du også over for udlejere som du kontakter, ligesom det også bliver nemmere for dig at sortere i det reelle udvalg af boliger. Vi har snakket med Emma og Laura om, hvad der er nice to have og need to have. På den måde blev de undervejs mere bevidste om, hvad for en type bolig de var på udkig efter. Det har hjulpet dem med at justere lidt på deres krav til boligen. Læs indlægget her.

Når du ved hvilken bolig du er på udkig efter, er det også nemmere for dig at være specifik i din ansøgning. Emma og Laura havde oprettet en profil på BoligPortal, hvor de skrev lidt om sig selv. ”Vi har lagt vægt på at vi har kendt hinanden i mange år, og at vi er nogle ansvarsfulde og rolige piger”, fortæller Emma.

”I starten havde vi ikke skrevet, at vi er ikke-rygere og ikke har husdyr i vores søgeprofil. Vi fandt hurtigt ud af, at det var vigtigt at få tilføjet. Vi kunne også se, at det gjorde en forskel”, tilføjer Laura.

Pigerne blev inviteret til et par fremvisninger. Dog var de nødt til at takke nej til nogle af dem (primært på grund af huslejen), og dem de sagde ja til, endte med at blive givet til nogle andre.

Vi foreslog Emma og Laura, at vi kunne tage et kig på deres ansøgning. En god ansøgning kan nemlig være vejen til en bolig. Følg Emmas og Lauras boligjagt her.