Er du klædt på til studiestart?

#5 ting, der først går op for dig, når du er flyttet hjemmefra 

Studiestart er et spændende, nyt kapitel i livet. Men det kan være svært at få overblik over bolig, bøger og budgetkonto, og det er ikke altid let at gennemskue, hvor man skal begynde.

Har du besluttet dig for flytte hjemmefra i forbindelse med studiestart, så sidder du sikkert og glæder dig over alt det, du nu selv skal til at bestemme. Men inden du tror det hele bliver fest og farver, vil vi gerne lige gøre dig opmærksom på nogle af de ting, som du måske ikke har tænkt over.

#1 Indkøb 

via GIPHY

“Hvorfor i alverden er køleskabet nu tomt igen?” Det må have været et dyrt køleskab, dine forældre havde, for den tomme æggebakke, du satte ind, var altså fyldt. Og nu beskylder du din roomie for at have spist alle æggene. Hov hov. Nu prøver du at finde ud af om du kan lave en (spiselig) ret ud af æg, ketchup og en skive rugbrød, som egentlig ser lidt halvgammelt ud. Øv.

 

#2 Regninger

via GIPHY

“Yeeees. Aldrig mere skal jeg høre på brok over, at jeg lader vandet løbe, mens jeg børster tænder. Jeg skal sørme også holde elektronikfest, hvor TV, playstation, anlæg, computer og alt lys kører på fuld skrue…”, tænker du sikkert. Men det er alt sammen fedt, lige indtil du får den første el- og vandregning. Forbrug kan være dyrt, hvis ikke du tænker over det.

 

#3 Licens

via GIPHY

“Var DR-kanalerne ikke gratis? Hvad skal jeg med et girokort på1.230 kr?” Du havde ikke lige regnet med, at du også skulle betale for DR-kanalerne. Samtidig prøver du efterfølgende at undgå Licens-manden – så du tager flugten.

 

#4 Vasketøj

via GIPHY

Det går op for dig, at processen i at vaske tøj hos dine forældre foregik ret simpelt, og du havde ALTID rent tøj. Du fandt dit beskidte tøj, lagde det i vasketøjskurven og efter lidt tid kunne du forvente det lå pænt foldet sammen i skabet. Men det er slut nu. Nu ville du blot ønske, at du havde sat lidt mere pris på, at din kære mor altid vaskede tøjet for dig. Right? 🙂

#4 Lommepenge 

via GIPHY

I de gode gamle dage kunne du forvente, at dine forældre godt kunne finde på at stikke dig en 200 lap, når der skulle købes øl til festen med gutterne. Nu skal du selv til at betale for dine drukture (og dit forbrug i dagligdagen).

 

#Selvfølgelig har får du styr på det 

via GIPHY

Disse scenarier kan mange af os nikke genkendende til. Hvis du, som langt af de fleste af os, ikke har det store og fulde overblik over, hvad man skal have styr på i forbindelse med studiestart blot via din hukommelse, så er du kommet til det rette sted. Vi hjælper dig nemlig med at få overblikket. Du er sikkert udmærket klar over, at med de mange glæder ved studiestart, følger der også en del udfordringer. De udfordringer tager vi op i vores e-bog, så du er godt forberedt, inden du forlader den – trods alt – trygge tilværelse hos ”de gamle. Det er et stort skridt at flyve fra reden, og der er mange overvejelser, du bør gøre dig både inden, under og efter flytningen. Er du for eksempel i tvivl om, hvordan du griber boligsøgningen an? Hvad du skal huske at tilmelde dig, når du flytter? Hvordan du slipper for at betale en formue for dine studiebøger? Så kan du med fordel hente vores e-bog. Henter du vores e-bog, så lover vi fnis og flotte illustrationer 🙂

Tryk på knappen og hent din gratis e-bog 🙂

 

Hent e-bog