Udlejning af sommerhus

Har du planer om at tjene lidt ekstra penge på udlejning af dit sommerhus? Få indblik i, hvad du særligt skal være opmærksom på, når du lejer dit sommerhus ud.

 

Du må ikke leje ud hele året

Der er ingen begrænsninger for, hvor meget du lejer dit sommerhus i sommerperioden (der går fra d. 1 april til d. 30 september). Dog må du kun udleje dit sommerhus sammenlagt i 13 uger i perioden fra d. 1. oktober til d. 31 marts.

Vær opmærksom på, at hvis du udelukkende anvender dit sommerhus til udlejning og ikke selv bruger dit sommerhus privat, anses det som erhvervsmæssig udlejning. Det betyder, at der kræves en tilladelse af Erhvervsstyrelsen, og den kan være vanskelig at skaffe. Det er derfor en god idé at sætte sig ekstra ind reglerne. Du kan læse mere om det regler for udlejning af sommerhus her.

 

sommerhus

 

Du skal betale SKAT

Husk at lejeindtægten er skattepligtig. Du skal betale skat af lejeindtægterne, og her er der flere muligheder at vælge mellem. Udlejer du sommerhuset en del af året, kan du vælge mellem to beregningsmetoder til opgørelse af din indtægt; et fast bundfradrag eller et regnskabsmæssigt fradrag.

  • De første 10.700 kr. i 2017 (10.500 kr. i 2016) er skattefrie, hvis du lejer ud privat.
  • De første 21.400 kr. i 2017 (21.000 kr. i 2016) er skattefrie, hvis du lejer ud gennem bureau.
  • Du skal betale skat af 60 procent af din indtægt udover det.

Med regnskabsmæssigt fradrag, kan du trække de faktiske udgifter, du har haft for de udlejede uger. Her gælder for eksempel udgifter i forbindelse med annoncering, el, vand, varme og vedligeholdelse af inventar – fra din lejeindtægt. Hvis vi antager, at du udlejer dit sommerhus i 8 uger i løbet af året, kan du fratrække udgifterne forholdsmæssigt 8/52. Du skal heller ikke betale ejendomsværdiskat i de uger, som dit sommerhus er udlejet. Bemærk, at hvis du vælger det regnskabsmæssige fradrag, kan du ikke senere vælge bundfradragsmetoden.

 

Vi gør vores bedste for at researche og skrive gode og informative blogindlæg. Men tiderne ændrer sig, og vi er ikke jurister, så alt hvad du finder herinde, skal du betragte som vejledende. Hvad du gør ude i den virkelige verden er til syvende og sidst dit eget ansvar. Hav en god dag.

(Kilde: SKAT)